latinica  ћирилица
31/03/2023 |  16:17 ⇒ 22:30 | Аутор: РТРС

За суплементе од бијелог лука из Љубиња међународно признање за иновативност (ФОТО)

На Коморском инвестиционом форуму шест земаља западног Балкана, који је одржан у Скопљу, Фармавит из Љубиња са својом линијом дијететских производа бренда "Аливит фарм", добио је награду као најиновативнија компанија западног Балкана за 2022. годину.
Признање за Фармавит из Љубиња -
Признање за Фармавит из Љубиња

- Ово је велико признање и велико и врло смо задовољни јер је наша идеја и оно што радимо у малом Љубињу препознато као иновативно, оригинално и нешто сасвим ново на овом тржишту - рекао је тим поводом Стефан Шалварица, директор пословне јединице Фармавит д.о.о "Фуд планет" Љубиње.

Он истиче да им је током форума у Скопљу била посебна част да буду у друштву великих компанија са дугом традицијом, попут Алкалоида, Нелта, Салвеа и осталих који су добили признања у својим категоријама.

Скопље - признање за Фармавит из Љубиња (Фото: РТРС)

- Захваљујемо се организаторима форума и Спољнотрговинској комори БиХ. Иако нисмо давно почели са производњом дијететских суплемената од бијелог лука, и тек одскора смо на тржишту, велико је награда кад видимо да су корисници задовољни, те да се враћају и траже наше производе. Мислимо да нас велики резулатати тек очекују - казао је Шалварица.

Предузеће из Љубиња већ неколико година бави се прерадом бијелог лука и производњом маринада и пасти за исхрану, а од лани су покренули линију од 11 врста суплемената од ферментисаног бијелог лука у комбинацији са екстрактима љековитог биља.

Још су двије компаније из Босне и Херцеговине награђене у Скопљу , и то обје из Мостара : "Алуминиј" је награђен у категорији повећања извоза, а произвођач металне опреме "СИК" у категорији унапређења дигиталних технологија.