latinica  ћирилица
31/03/2023 |  16:18 ⇒ 19:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Велика нервоза у свијету, предстоји једно од најтежих прољећа

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом сукоба у Украјини, да је ситуација у свијету још много компликованија него што се то мисли, као и да предстоји једно од најтежих прољећа у политичком, али и војном смислу.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg)

Вучић је тако одговорио на питање новинара у Новом Пазару да прокоментарише то што је предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио да Запад јача војну силу у Пољској, као и да планира инвазију на Бјелорусију, али и да би постављање нукларног оружја у Бјелорусији могло да заштити његову земљу.

- Ситуација је још много компликованија и види се да је свуда велика нервоза. Лукашенко је рекао неке ствари за које нисам сигуран да би били одушевљени ни у Москви, а за ово друго нисам сигуран да су задовољни на Западу. Види се да се жури и Украјинцима и Русима. Погледајте изјаву предсједника Кине Сија, који је уз Бајдена можда најмоћнији човек на свијету, у којој каже да његова земља мора да буде припремљена за рат. Када све то сложите онда вам је јасно да нам предстоји једно од најтежиих прољећа не само у политичком већ и војничком смислу - рекао је Вучић.

Истакао је да би у тој ситауцији Србија требало себе да гледа и чува, додатном бригом о грађанима, чувањем мира, разговором са људима и додатним улагањима и растом БДП.

- Да то покушамо, да то буде наш одговор - поручио је Вучић.