latinica  ћирилица
31/03/2023 |  18:22 | Аутор: СРНА

Протестна шетња здравствених радника у Брчком

Радници Здрвавственог центра Брчко, њих 450, организовало је данас другу протестну шетњу незадовољни условима рада и статусом.
Брчко-протест медицинара - Фото: СРНА
Брчко-протест медицинараФото: СРНА

Члан Штрајкачког одбора Един Хоџић напоменуо је да су запослени покренули штрајк упозорења прије мјесец дана када су своје захтјеве предали Влади дистрикта, али да нема помака у преговорима између владиног преговарачког тима и Штрајкачког одбора.

- Углавном се прича о детаљима за које смо знали да ће бити договорени још прије штрајка, а односе се на повећање плата за 10 одсто и плаћање путних трошкова. То нису једини проблеми који тиште здравствене раднике. Тражимо побољшање материјалних услова рада - појаснио је Хоџић.

Хоџић је напоменуо да радници неће одустати од штрајка док њихови захтјеви не буду испуњени, али је истакао да су спремни и на уступке.

Члан Штрајкачког одбора Самир Мујкић тврди да Влада дистрикта није спремна да се активно укључи у рјешавање нагомиланих проблема запослених у Здравственом центру Брчко и да од њих тражи да обуставе штрајк.

- Добили смо дојаве, чак и пријетње од појединих владиних службеника да ће они који буду наставили да се супротстављају добити отказ. Ако треба, онда ћемо сви поднијети оставку и дати отказ - рекао је Мујкић.

Он је додао да је направљена листа медицинских услуга која се мора поштовати и која је гаранција да здравље становништва неће бити угрожено.

Радници су данас и потписом потврдили да подржавају штрајк и борбу за бољи социјално-економски положај радника у здравству.