latinica  ћирилица
31/03/2023 |  19:14 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

Свечаном академијом обиљежено 30 година Одбојкашког савеза Републике Српске (ВИДЕО)

Поводом обиљежавања 30 година од формирања и рада, Одбојкашки савез Републике Српске одржао је данас у Бањалуци, Свечану академију.
30 година Одбојкашког савеза - Фото: РТРС
30 година Одбојкашког савезаФото: РТРС

27. марта 1993 године, у Сали Банског двора у Бањалуци, ударени су темељи Одбојкашког Савеза Републике Српске. За првог предсједника Савеза, изабран је Слободан Куштриновић. На Академији, поводом 30 година Савеза, евоциране су успомене на одбојкашка дешавања током ове три деценије, а заслужним појединцима су додијељене захвалнице , плакете и признања. Данас у оквиру Савеза активно дјелује 56 клубова, од којих је 44 у женској и 12 у мушкој конкуренцији, са регистрованих 4.000 одбојкаша и одбојкашица.

У одбојкашком Савезу Српске, посебно итичу сјајну сарадњу са одбојкашким Савезом Србије, која траје у континуитету
свих протеклих година , кроз семнаре, кампове, али и новчану помоћ

Академији је присуствовао Министар спорта Србије, Зоран Гајић, прослављени одбојкашки тренер, и вишегодишњи Предсједник ОСС.

У ОСРС, поносни су чињеницу, да велики број одбојкаша са наших простора, наступа за репрезенатцију Србије. Попут Билећанке Тијане Бошковић, Брчанке Бранкице Михајловић. Захвалнинцу ОСРС, за несебичну промоцију овог спорта, добила је и наша медијска кућа.