latinica  ћирилица
31/03/2023 |  19:37 | Аутор: Агенције

Вучелић поднио оставку, Партизан је одбио

Предсједник Партизана Милорад Вучелић предложио је управи Фудбалског клуба на ванредној Скупштини да прихвате његову оставку на тој функцији.
Милорад Вучелић (фото: ФК Партизан) -
Милорад Вучелић (фото: ФК Партизан)

Вучелић је у свом експозеу, у ком је сумирао резултате и читаву ситуацију још од 2014. године када је преузео клуб, истакао да је са сарадницима спасао клуб у више наврата.

Потом је рекао да, иако је више пута смењиван у јавности, никада није нудио оставку, а сада без оправдања у виду здравственог стања је Управном одбору, поручио:

- На крају вас молим да усвојите моју оставку на мјесто предсједника клуба - рекао је Милорад Вучелић.

Међутим, убрзо је стигла информација да је његова оставка одбијена.

- Скупштина ФК Партизан је одбила приједлог предсједника Вучелића да га разријеши функције. Вучелић је добио повјерење чланова Скупштине да настави да води клуб - огласио се Партизан.

Фудбалери Партизана играће наредне сезоне на европској сцени јер је испунио све услове да добије лиценцу, саопштио је Вучелић на Скупштини клуба.

- Хоћу да вас обрадујем, данас су услови за стицање лиценце за играње Партизана у Европи испуњени. Хоћу поново, из свег срца за то да захвалим предсједнику, Александру Вучићу и држави Србији, која је свестрано и пресудно помогла- рекао је Вучелић.

Он је додао да је свјестан да ће Управа сада бити под додатним притиском навијача.

- Могу послије овога да вичу и једно и друго. Знам да ће бити вријеђања, да не помињем сад која, знам да ће се чути и “Управа, напоље“. Само, не осјећам се кривим. Учинио сам све по мјери својих максималних могућности. Оне јесу ограничене, али су по мојој мјери - поручио је Вучелић.