latinica  ћирилица
31/03/2023 |  19:53 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија ће учинити све да опстане и очува самосталност у одлучивању

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас у Краљеву да ће Србија у атмосфери усложњавања ситуације између великих сила учинити све да опстане, очува независност и самосталност у одлучивању.
Александар Вучић (Фото: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ) -
Александар Вучић (Фото: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ)

Вучић је нагласио да Србија, захваљујући политици коју води, најбрже напредује у региону, што се многима не допада, посебно онима у најближем окружењу.

Он је навео да углавном не реагује ни на лажи опозиције у Србији које признање незавостности самопроглашеног Косова од Атине и Мадрида представља јавности као свршен чин.

Вучић је рекао да је водећи рачуна о националним интересима Србије донио одлуку да се санкције Русији не уводе и да та одлука важи и данас.

Он је поновио да Србија има своју политику и да жели да народни покрет за државу обједини све оне који желе самосталну, независну, слободну и слободарску Србију.

- Много је тога неизвесног, како год то било и како год то ишло треба да знате да ћемо не заклињајући се, сем у Устав Србије, дати све од себе да сачувамо своју земљу - рекао је Вучић обраћајући се грађанима на великом скупу у Краљеву.

Нагласио је да ће учинити све да доведе једног капиталног инвеститора у Краљево изразивши задовољство што компаније "Леони" и још један страни инвеститор тамо запошљавају више од 5.000 људи.