latinica  ћирилица
01/04/2023 |  11:11 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Стојичић: Ради се на унапређењу рада ђачких домова

Министарка просвјете и културе Жељка Стојичић разговарала је са директором Средњошколског дома Бањалука Синишом Овуком и предсједником Управног одбора Љубаном Бајићем о ученичком стандарду и могућностима унапређења услова боравка ученика у Дому.
Жељка Стојичић у посјети Средњошколском дому -
Жељка Стојичић у посјети Средњошколском дому

На састанку је разговарано и о иницијативи оснивања Актива директора ђачких домова у Републици Српској као и о регионалној сарадњи коју су успоставили ђачки домови са циљем размјене знања и искуства али и заједничког спровођења пројеката и програма за ученике у току љетног распуста.

На састанку је разговарано и о могућностима одрживог развоја ђачких домова у складу са искуствима из региона.

Министарка Жељка Стојичић и директор Средњошколског дома сагласни су да ће најављено оснивање Актива директора ђачких домова бити значајна основа да се настави са унапређењем правног оквира који су потребни за унапређење рада ђачких домова у Републици Српској.

Директор Средњошколског дома Синиша Овука информисао је министарку о материјалним, техничким и кадровским капацитетима Дома и нагласио је да услуге Дома користе 243 ученика.

Истакао је да руководство Средњошколског дома Бања Лука има добру сарадњу са ђачким домовима у Републици Српској и региону.

Упознао је министарку и да је успостављена сарадња са Удружењем "Заједница ученичких и студентских домова југоисточне Европе".