latinica  ћирилица
01/04/2023 |  14:15 | Аутор: СРНА

Рогић: Увјерен сам да ће бити изграђено централно-спомен обиљежје у Бањалуци

Предсједавајући Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Рогић рекао је да је увјерен да ће након расписивања јавне набавке у Бањалуци коначно бити изграђено централно спомен-обиљежја за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.
Горан Рогић - Фото: СРНА
Горан РогићФото: СРНА

- Ако се нешто почне градити, сигурно ће се и завршити - рекао је Рогић Срни поводом одлуке Градске управе Бањалука да распише јавну набавку за изградњу централног спомен-обиљежја.

Рогић је истакао да је Борачка организација дала пуну подршку идејном рјешењу и изабраној локацији за овај пројекат.

- Изградња спомен-обиљежја је најмање што можемо да урадимо за наше погинуле јунаке како не би били заборављени, јер је заборав недостатак патриотизма - истакао је Рогић.

Он је захвалио граду Бањалука и градоначелнику за упорност и Влади Републике Српске која се обавезала да учествује у финансирању овог пројекта.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић саопштио је да је расписана јавна набавка за изградњу централног спомен-обиљежја у Бањалуци за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

- Расписивање јавне набавке значи да ћемо до краја априла знати која фирма и који извођач ће градити централно спомен-обиљежје. Реално је очекивати да ће средином маја на Крашовом паркингу бити положен камен-темељац за ово обиљежје - истакао је Станивуковић.