latinica  ћирилица
02/04/2023 |  14:26 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Костајница: Положени вијенци и додијељена општинска признања

У Костајници су данас поводом 2. априла, Дана општине, положени вијенци и додијељена општинска признања на свечаној сједници Скупштине општине.
Костајница - Дан општине - Фото: РТРС
Костајница - Дан општинеФото: РТРС

Претходно су на споменике палим борцима Народноослободилачког и Одбрамбено-отаџбинског рата вијенце положиле делегације Народне скупштине Републике Српске, Владе Републике Српске, начелника и Скупштине општине.

Пошту погинулим борцима полагањем вијенаца одале су и делегације локалних заједница Приједор, Нови Град, Козарска Дубица и Крупа на Уни, те Борачке организације и Полицијске управе Приједор.

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић рекао је да је ова локална заједница имала огромних финансијских проблема, али да је дошло до значајне стабилизације буџета.

Говорећи о посљедицама земљотреса, Јањетовић је навео да је становништву исплаћено око 2,5 милиона КМ помоћи за санацију и додао да је остало да се помоћ у санацији штете исплати привредним субјектима, те да се санирају објекти општинских институција и инфраструктура.

Истакао је да је пројектима виших нивоа власти урађена санација магистралног пута који пролази кроз центар градског подручја општине, те санација регионалног пута који повезује Костајницу, Козарску Дубицу и Нови Град са Приједором.

Према његовим ријечима, општинска управа посебну пажњу поклања пронаталитетној политици и у складу са буџетским могућностима издваја средства са циљем повећања наталитета.

Предсједник Скупштине општине Милош Штековић рекао је да су поводом Дана општине данас додијељене повеље привредним субјектима и појединцима који су дали значајан допринос у привредном, спортском, културном и друштвеном развоју ове локалне заједнице.

Према његовим ријечима, додијељене су повеље и Мирославу Јелисавцу и Карате клубу "Младост" за изузетан допринос у области спорта, Анки Станковић, наставници у пензији, за изузетан допринос у области образовања и Ахмету Јајчанину за постигнуте резултате и дугогодишњи успјешан рад на подручју хуманитарних и осталих друштвених дјелатности.

Маријана Бучевац, директор предузећа "Сана Линеа" које послује у Костајници више од 75 година, рекао је да је ово предузеће препознатљиво по производњи лаке женске конфекције и да тренутно запошљава више од 100 радника, а извози своје производе у Србију, Црну Гору, Словенију, Хрватску, Швајцарску и Румунију.

Предсједник Карате клуба "Младост" Зоран Аврамовић рекао је да је овај клуб, који постоји више од 20 година, један од најбројнијих у Костајници и да тренутно има око 40 чланова, међу којима су и репрезентативци БиХ у млађим категоријама.