latinica  ћирилица
02/04/2023 |  14:39 ⇒ 17:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђукановић: Вјерујем у побједу (ВИДЕО)

Актуелни предсједник Црне Горе и Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић гласао је данас на свом бирачком мјесту у Подгорици.
Мило Ђукановић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) - Фото: РТРС
Мило Ђукановић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)Фото: РТРС

Ђукановић је стигао у пратњи супруге Лидије и сина Блажа око 12.00 сати у школу у Подгорици, у којој је обавио грађанску дужност.

Послије гласања у изјави медијима он је рекао да очекује регуларан изборни процес и да је најважније да сви грађани Црне Горе добију могућност да искажу изборну вољу, а на тај начин сви заједно допринесу учвршћивању утиска о Црној Гори као све зрелијем демократском друштву.

- Вјерујем да ће тако и бити, вјерујем да ће државне институције без обзира на неке грешке које су се већ догодиле, у наставку дана радити професионално - рекао је Ђукановић.

Он је истакао да сматра да је ово добар тренутак да Црна Гора најави свој повратак на пут европског развоја.

- Вјерујем да ће резултати избора дати за право таквом очекивању. Такође, да ћемо на парламентарним изборима 11. јуна потврдити такву намјеру и верујем да почиње неко ново и боље вријеме у коме ће Црна Гора наставити да се стабилно и ефикасно креће ка свом европском циљу - истакао је Ђукановић.

На питање о односима са Србијом, он је казао да ће односи са Србијом бити онакви какви треба да буду и какви су са другим сусједима.  Он је нагласио да они могу бити и бољи, али да што се њега тиче и што се државе Црне Горе тиче, постоје апсолутно отворена врата.