latinica  ћирилица
02/04/2023 |  17:03 ⇒ 17:03 | Аутор: СРНА

Пијани полицајац изазвао удес, па се потукао са неколико грађана

Пијани полицајац изазвао је саобраћајну незгоду у Загребу, управљајући аутомобилом брзином већом од 100 километара на час, а потом се потукао са неколико грађана који су пришли да му помогну.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Ријеч је о 41-годишњем полицијском службенику из Сектора криминалистичке полиције у Загребу, који вријеме незгоде није био на дужности, преносе хрватски медији.

Према незваничним сазнањима, полицајац је аутомобилом БМВ, у којем се налазио са пријатељем, улетио у уску слијепу улицу брзином већом од 100 километара на час, ударио у ограду и зауставио се на ливади неколико десетина метара даље.

Свједоци удеса су пришли возилу видјевши да из њега нико не излази и том приликом је пијани полицајац ударио једног од њих шаком у главу, поломивши му кости лица.

Убрзо је позвана полиција, након чега је пијани возач приведен у полицијску станицу.

Из загребачке полиције су се огласили штурим саопштењем у којем је наведено да је саобраћајну незгоду проузроковао мушкарац који је имао 1,4 промила алкохола у организму који се потом физички сукобио са неколико грађана.

- Возачу и 58-годишњем грађанину пружена је љекарска помоћ у болници `Свети Дух`", гдје је утврђено да је грађанин задобио тешке повреде - наводе из полиције.