latinica  ћирилица
02/04/2023 |  17:19 ⇒ 17:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Републиканац Аса Хачинсон најавио кандидатуру за предсједника САД

Бивши гувернер америчке савезне државе Арканзас, републиканац Аса Хачинсон (72) саопштио је у данас објављеном интервјуу за Еј-Би-Си да ће се кандидовати за предсједника САД на изборима 2024. године.
Аса Хачинсон (Фото: EPA-EFE/CJ GUNTHER) -
Аса Хачинсон (Фото: EPA-EFE/CJ GUNTHER)

Бивши гувернер Арканзаса.Хачинсон је у интервјуу рекао да вјерује да Американци желе вође које апелују на оно што је најбоље у САД, "а не само на наше најгоре инстинкте", пренио је АП.

- Не вјерујем да бивши пресједник САД Доналд Трамп треба да буде сљедећи лидер наше земље - изјавио је Хачинсон.

Бивши гувернер Аркназаса, који је на овој функцији био осам година, је протеклих мјесеци у више наврата критиковао Доналда Трампа.

Према његовом мишљењу, Трамп би као предсједнички кандидат био "најгори могући сценарио" који би вјероватно увећао шансе садашњег предсједника САД Џозефа Бајдена да буде поново изабран.

Хачинсон није познат по ватреним говорима, већ по мирној реторици, а на Твитеру сваке нејдеље пријеподне објављује цитате из Библије, наводи АП. Он је за сада четврти кандидат републиканаца за предсједничку номинацију, а своју кандатуру су поред Трампа истакли бивша амбасадорка САД при УН Ники Хејли и забављач Вивек Рамасвами.

Очекује се да ће се гувернер Флориде Рон Десантис на љето придружити овој групи републиканских кандидата за предсједника, додаје Асошиејтед прес.