latinica  ћирилица
02/04/2023 |  18:21 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Видео надзор ефикасан савезник у борби против криминала (ВИДЕО)

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у протекле четири године, на 137 локација постављено је 235 камера. Систем видео надзора испоставио се као кључан у расвјетљавању кривичних дјела, и то не само у Источном Сарајеву, Хан Пијеску и Рогатици, већ и на територији Кантона Сарајево.
Видео надзор - Фото: РТРС
Видео надзорФото: РТРС

Славица Радић већ четири године ради као инспектор у Оперативном дежурству. Користећи предности видео надзора, својим колегама помаже да буду што експедитивнији у свакодневном раду. Прибраност и брзо реаговање, уз што више корисних информација кључни су за рјешење сваког случаја, тврди Славица.

Убиства, отмице, разбојништва и крађе - тешка кривична дјела не промичу објективу камере. Увезаност полицијских службеника и сарадња свих полицијских управа у Српској, али и на подручју Федерације - доказ је да нема граница у хватању прекршилаца закона.

Од свих тзв. паметних камера постављених у Српској, трећина их је на подручју Источног Сарајева. Планирано је и постављање додатних. И стационарни радари, који ће ускоро бити активирани, поред прекорачења дозвољене брзине, служиће и за евидентирање осталих прекршаја.