latinica  ћирилица
02/04/2023 |  18:34 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Помозимо породици Штиковац: Самохрани отац и седморо дјеце живе у тешким условима (ВИДЕО)

У Будимлић Јапри у општини Оштра Лука Драган Штиковац са седморо дјеце живи у тешким условима. Супруга му је недавно преминула након порођаја. Незапослен је, а са породицом је смјештен у згради која припада основној школи. Након трагедије која их је задесила, Драгану и његовој породици потребна је помоћ добрих људи.
Породица Штиковац - Фото: РТРС
Породица ШтиковацФото: РТРС

У истом дану, 27. марта, Драган Штиковац из Будимлић Јапре радовао се и туговао. Био је пресрећан када му се супруга породила и када су добили сина Николу, а онда је након порода који је обављен код куће, преминула.

За Драгана Штиковца у Будимлић Јапри кажу да је честит и вриједан човјек. Без сталног посла, да би прехранио породицу, ради за наднице. За који дан из приједорске болнице стићи ће и мали Никола. Бригу о њему преузеће Драганова мајка која станује у истој згради.

У општинској управи у Оштрој Луци кажу да им је познат случај породице Штиковац и да су им и до сада помагали.

- Општина им је без накнаде уступила на кориштење дио објекта старе школе који се налази у Будимлић Јапри. Пошто је тај објекат био прилично запуштен, општина је санирала комплетан објекат у који је уложено 700.000 КМ - река је Марица Мајкић, радница Општинске управе Оштра Лука.

Сњежана Милојица, учитељица у подручној школи у Маринима, покренула је хуманитарну акцију да се помогне Драгану и његовој породици.

- Апелујем свим људима добре воље, свима онима који су у могућности и који желе да помогну ову породицу у овим тешким тренуцима. Да им једноставно дамо неку сигурност и ослонац да крену даље - истиче Милојица.

Сада када се након губитка супруге нашао у незавидној ситуацији мучи га и проблем дуга за електричну енергију у износу од 2.800 марака. Поред тога остају и дугови за два кредита у износу од по десет хиљада марака које је подигла његова супруга.

Ипак, Драган се не предаје.

- Борићу се за дјецу колико год будем могао. За њих се живи - поручио је Штиковац.

Уплате можете извршити на број жиро-рачуна:

RАIFFЕISЕN BANK BA 391613000100479542

На име драган Штиковац.