latinica  ћирилица
02/04/2023 |  18:45 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Почели Дани студената бањалучког Универзитета (ФОТО/ВИДЕО)

У бањалучком Дому омладине званично је почела манифестација Дани студената бањалучког Универзитета. Трајаће до 12. априла, а циљ ове манифестације јесте промоција студентског живота у Бањалуци.
Отворени Дани студената бањалучког Универзитета - Фото: СРНА
Отворени Дани студената бањалучког УниверзитетаФото: СРНА

Манифестација Дани студената Универзитета у Бањалуци ове године окупиће више од 10.000 студената. У склопу манифестације, студенти, али и средњошколци који ће бити њихови гости, имаће прилику да учествују у бројним садржајима.

- Значајни догађаји који се реализују у склопу манифестације су Дани отворених врата Универзитета и Фестивал факултета који окупљају више од 12.000 средњошколаца из Републике Српске који планирају да упишу факултете. Биће им понуђено да оду на факултет који желе да студирају - рекао је ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Андреј Шева рекао је да ће током десет дана колико траје манифестација бити организоване и Студентске спортске игре, вече стенд-ап комедије, пројекције на отвореном, едукативни панели и радионице, као и квиз знања, Еко-дан, те бројне тематске забавне вечери.

Све манифестације организују студенти, а подршку им пружају и професори на Универзитету. Важност ове манифестације препознали су и из Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

- Студенти ће увијек имати подршку Владе Републике Српске и ресорног министарства зато што је ово промоција младости у Бањалуци, а посебно је интересантан садржај десетодневне манифестације који је научни, спортски, забавни и културни - нагласио је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир.

Највећа студентска манифестација "Дани студената" траје до 12. априла. Наредних 10 дана Бањалука ће бити регионални центар студената, младости и будућности.