latinica  ћирилица
04/04/2023 |  19:57 ⇒ 05/04/2023 | 07:29 | Аутор: РТРС

Ђорђе Ђоковић за РТРС: Велико интересовање за турнир Српска опен (ВИДЕО)

Тениска еуфорија тресе Бањалуку и Републику Српску. Интересовање за Српска опен превазишло је сва очекивања, поручио је данас за РТРС директор турнира Ђорђе Ђоковић и навео да су позивнице за главни турнир добили Џумхур, Међедовић и Монфис.
Ђорђе Ђоковић - Фото: РТРС
Ђорђе ЂоковићФото: РТРС

Ђорђе Ђоковић каже да је интересовање за Српска опен огромно и да би чак и стадион са више од 20.000 мјеста био премал да прими све заинтересоване.

Он је истакао да је примљено више од 200.000 упита за карте, што је премашило сва очекивања.

- Мени је жао што нисмо успјели да изградимо стадион од 20.000 сједећих мјеста. Вјерујем да је еуфорија јако велика и опет се показало да публика жељно очекује тенис, најбољи свјетски тенис у Бањалуци. Имаћемо Ђоковића, који је опет најбољи на свијету, Андреја Рубљева, вишеструког гренд слем освајача Вавринку и многе друге тенисере који су на највишој тениској сцени већ годинама. Поносни смо на све који су нам помогли у организацији, жељно очекујемо почетак турнира и надамо се лијепом времену - рекао је он.

Радови на изградњи централног терена и комлетног комплекса иду планираном динамиком, а Ђоковић истиче да ће све бити спремно до 16. априла, када почиње турнир.

- Мислим да имамо један од најљепших стадиона на туру, заиста изгледа импозантно. Шест хиљада сједећих мјетса је капацитет централног стадиона. Мислим да ћемо послати прелијепу слику у свијет, показати да је Бањалука прави домаћин и да апсолутно заслужује да се турнир ту игра. Надам се да ћемо успјети да у будућности организујемо још неки турнир - рекао је Ђорђе Ђоковић.

У главном жријебу турнира наћи ће се и Дамир Џумхур који је добио специјалну позивницу за учешће. Џумхур је прошле године играо финале бањалучког Челенџера када је поражен од Мађара Марожана.

Квалификације за Српска опен почињу 16. априла, а организатори су саопштили су да ће улаз на мечеве квалификација бити бесплатан.