latinica  ћирилица
05/04/2023 |  11:11 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Сједница ОО Српска опен; Отварање комплекса предвиђено за 12. април (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је одржана сједница Организационог одбора тениског турнира Српска опен на којем је разговарано о посљедњим детаљима везаним за овај турнир. Како је најављено на сједници, отварање комплекса предвиђено је 12. априла.
Сједница Организационог одбора тениског турнира Српска опен - Фото:
Сједница Организационог одбора тениског турнира Српска опенФото:

Предсједник Организационог одбора Бојан Вујић рекао је да ће на туриру учествовати велики број играча.

- Све протиче у најбољем реду, договорили смо се данас око детаља. Око 200.000 грађана је тражило карте - рекао је Вујић, на конференцији за новинаре након одржаног састанка Организационог одбора.

Предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић је рекао да је за овај догађај издвојено 30 милиона КМ.

- Тениски турнир Српска опен донијеће Бањалуци и Српској низ бенефита. Предвиђено је да 12. априла буде званично отварање комплекса, а тада ће сви грађани имати приступ да се упознају са комплексом - истакао је Милиновић.

Истакао је да ће све бити завршено на вријеме.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је Српска опен важан догађај за цијелу Републику Српску.

- Данашњи састанак у Влади био један од финалних, сада гледамо нијансе. Радимо модернизацију свих путних саобраћајница. Град Бањалука је купио и аутобус на два спрата, гдје ће бити омогућена бесплатна вожња за све туристе и грађање. Циљ је да се туристи упознају са чарима града на Врбасу - рекао је Станивуковић.

Истакао је да је ово пројекат од националног интересе.

- Са министром унутрашњих послова смо разговарали о злоупотреби и препродаји карата, јер то није у складу са прописима - каже градоначелник Бањалуке.

Рекао је да ће стати у крај онима што препродају карте по вишеструко већим цијенама за АТП турнир "Српска опен" у Бањалуци.

- Купе карту па траже десет пута више за њу - рекао је Станивуковић и додао је да је на данашњем састанку Орагнизационог одбора тениског турнира Српска опен и то била једна од тема.

Додао је да ће за угоститељске објекте бити и продужено радно вријеме као за вријеме новогодишњих празника.

Сједница је одржана у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци.

Сједници су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић, предсједник Организационог одбора Бојан Вујић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и министри у Влади Зора Видовић, Синиша Каран и Бојан Випотник.

Подсјетимо, Српска опен одржава се у Бањалуци од 16. до 23. априла.