latinica  ћирилица
07/04/2023 |  07:56 ⇒ 09:36 | Аутор: РТРС

Данас на УКЦ-у три лапараскопска захвата; Важно додатно едуковати хирурге (ВИДЕО)

Стручна предавања из области минимално инвазивне хирургије горњег гастроинтестиналног тракта, одржана су на Универзитетско-клиничком центру Републике Српске, гдје је присуствовало више од 100 доктора са УКЦ-а. Данас ће извести и три лапароскопска захвата.
УКЦ Републике Српске - Фото: РТРС
УКЦ Републике СрпскеФото: РТРС

Проф. др Александар Симић, специјалиста опште хирургије, замјеник директора Клинике за дигестивну хирургију и шеф Катедре за хирургију и анестезиологију Медицинског факултета Универзитета у Београду каже да сама операција зависи и од лијечења.

- Посљедица узимања лијекова може бити и рак једњака. Сама операција зависи од истих, а она помаже у спречавању даљих компликација, проузрокованих лијековима - истакао је Симић у нашем Јутарњем програму.

Начелник Клинике за општу и абдоминалну хирургију УКЦ-а Српске професор др Зоран Алексић, каже да је веома важно додатно едуковати хирурге.

- Важно је додатно едуковати кадар. Неко ко жели да се бави овом проблематиком, мора бити и посвећен томе - истиче Алексић, те додаје да услови и кадар за едукацију постоје.