latinica  ћирилица
08/04/2023 |  12:34 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Српска опен показаће цијелом свијету да је Бањалука град спорта (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик обишао је радове на изградњи тениских терена у Парку "Младен Стојановић" у Бањалуци, гдје ће се одржати турнир "Српска опен".
Додик у обиласку тениских терена - Фото:
Додик у обиласку тениских теренаФото:

- Ово су посебни дани за Бањалуку и Републику Српску. Показаћемо цијелом региону да смо град спорта и да ћемо бити добри домаћини. Радујем се доласку Новака Ђоковића и свих тениских звијезда - истакао је Додик.

Предсједник Организационог одбора Српска опен Бојан Вујић одрадио је и први тренинг у тениском комплексу.

- Терен је одличан, врхунски. Све тече по плану и нема сумње да ће сви имати врхунске услове. У плану је и егзибициони меч са Ненадом Зимоњићем у току турнира, али бићете о свему благоворемено обавјештени - нагласио је Вујић.

У Бањалуци од 16. до 23. априла одржаће се тениски турнир "Српска опен", из серије 250 АТП бодова, на којем ће наступити бројне тениске звијезде, а предводиће их први рекет свијета Новак Ђоковић.

Милорад Додик

Осим Ђоковића, у Бањалуци ће играти Рус Андреј Рубљов, Швајцарац Станислав Вавринка, Хрват Борна Ћорић, Французи Гаел Монфис и Ришар Гаске, Италијан Фабио Фоњини, српски тенисери Ласло Ђере, Филип Крајиновић...

Милорад Додик

Централни терен у комплексу имаће капацитет 6.000 мјеста.