latinica  ћирилица
10/04/2023 |  07:05 ⇒ 08:11 | Аутор: РТС

Ђоковић: Жао ми је што Надал не игра, али покушаћу да освојим Монте Карло

Најбољи тенисер свијета Србин Новак Ђоковић изјавио је да му је жао што Шпанац Рафаел Надал неће играти на Мастерсу у Монте Карлу, али је додао да жели да освоји титулу на овом турниру.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari)

Надал је отказао наступ на турниру у Монте Карлу, пошто се није опоравио од повреде.

- То је губитак за турнир и генерално за тенис, јер је Надал убједљиво најбољи тенисер на шљаци у историји. Знамо колико је пута освајао Монте Карло и све друге турнире. Мислим да је ово прилика за све нас друге - када он није ту, да покушамо да освојимо титулу - рекао је Ђоковић, преноси званични сајт АТП-а.

На Мастерсу у Монте Карлу неће играти још један Шпанац Карлос Алкараз.

- Алкараз је годину и по дана један од најбољих играча на свијету на било којој подлози. Доказао је то тако што је освојио гренд слем титулу на бетону, а вјероватно је већина мислила да ће се то десити на шљаци. То илуструје колико је комплетан тенисер. Има изванредан менталитет, борбени дух, увијек притиска, одузима вријеме противнику и прилагођава се добро тактички сваком ривалу - истакао је српски тенисер.

Ђоковић је навео да су поред Алкараза, Јаник Синер и Холгер Руне будућа "велика тројка" свјетског тениса.

- Освјежавајуће је имати још једно ново ривалство о којем ће људи говорити: Алкараз - Синер. Видели смо неке узбудљиве, невјероватне мечеве између њих двојице, укључујући онај у Мајамију. Њих двојица и Руне су можда сљедећа "Велика тројка" - закључио је Ђоковић.

Ђоковић је мастерс у Монте Карлу освојио 2013. и 2015. године.

Он ће се у другом колу састати са побједником меча између Руса Иван Гакова и Американца Макензија Макдоналда.