latinica  ћирилица
10/04/2023 |  14:15 ⇒ 15:08 | Аутор: РТРС

Бореновић: Штитићу своје људе и странку

Увијек ћу заштитити своју политичку партију уколико би дошло до немира, неразумијевања или сукоба у редовима опозиције након формирања нове политичке партије Јелене Тривић која је повукла дио чланства са собом, рекао је данас предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.
Бранислав Бореновић - Фото: Уступљена фотографија
Бранислав БореновићФото: Уступљена фотографија

Истакао је да је Предсједништво ПДП-а јединствено и да наставља борбу "за праведнију, нормалну и јаку Републику Српску".

- На том путу један дио људи је изабрао други политички пут. Волио бих да то не буде пут немира, несугласица унутар опозиције нити уситњавање и урушавање опозиције, него јачање и договор и на томе ћу инсистирати. Али, ако буде нека врста уношења немира или неразумијевања, не дај Боже сукоба, као предсједник партије ћу увијек заштитити своје људе и ПДП - навео је Бореновић.

Каже да је Предсједништво ПДП-а одлучило да путем свог посланичког клуба упути захтјев да у Народној скупштини Републике Српске буде усвојена резолуција којом ће бити осуђено срамно одликовање 103. бригаде ХВО-а у Дервенти од предсједника Хрватске Зорана Милановића, као и иницијативу да он буде проглашен непожељном особом.

Бореновић је рекао да је новинарско питање о покушају предсједника Српске Милорада Додика да убиједи Хрвате да заједно са Србима једнократно напусте институције БиХ - питање за владајућу коалицију на БиХ нивоу.

Одговарајући на питање о Додиковој изјави да постоје спремни сви закони и подзаконски акти да послије сат и по скупштинског засједања Српска постане независна држава, Бореновић је рекао да је то већ виђена прича.

- Свашта смо се наслушали од Додика посљедњих 15 година и све што је говорио, обећавао и није испунио, покушао је да сажме у два дана да више не знамо шта је рекао ујутро, шта поподне, а шта навече. То је већ виђена и саслушана прича много пута. Нажалост крупне теме које су злоупотребљаване много упута у дневно-политичке сврхе и одвлачење пажње с огромних проблема с којима се Српска суочава. Један од њих је износ буџета из којег се не исплаћују све обавезе на вријеме буџетским корисницима. То показује колика је несташица новца у буџету Српске и да се тражи нови извори финансирања с неповољним каматним стопама, а то ће коштати грађане - рекао је предсједник ПДП-а.