latinica  ћирилица
13/04/2023 |  11:20 | Аутор: СРНА

Дрвар: Прекинут генерални штрајк у комуналном предузећу

Радници Комуналца из Дрвара прекинули су генерални штрајк јер је Општинско вијеће дало сагласност за кредитно задужење овог предузећа, што је био један од захтјева.
Зграда општине Дрвар - Фото: РТРС
Зграда општине ДрварФото: РТРС

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла је да је, на захтјев Клуба одборника СНСД-а, јуче одржана ванредна сједница Општинског вијећа на којој је усвојена одлука о давању претходне сагласности за кредитно задужење Комуналца како би се покушали ријешити финансијски проблеми у којима се нашло ово предузеће.

Она је навела да је на сједници увојена и одлука о једнократној новчаној помоћи радницима дрварског комуналног предузећа од по 500 КМ, која ће бити исплаћена из текуће буџетске резерве.

Рунићева је грађанима Дрвара захвалила за стрпљење, а радницима "Комуналца" за разумијевање.

- Општина Дрвар ће и даље бити партнер локалним предузећима и установама и помагати им у складу са могућностима као што смо то радили и у претходном периоду - поручила је Рунићева.

Синдикална организација Јавног предузећа Комуналац донијела је одлуку о прекиду генералног штрајка тако да ће почети одвоз смећа које је посљедњих дана стварало ружну слику о Дрвару.

Радници овог предузећа били су у генералном штрајку од 29. марта због неиспуњавања захтјева који се тичу исплате заостале три плате и трошкова тужбе за права из радног односа од 2013. до 2016. године.