latinica  ћирилица
13/04/2023 |  21:54 ⇒ 22:48 | Аутор: РТРС

Кајганић: Тужилаштво није добило рјешење из Уставног суда у вези са непокретном имовином (ВИДЕО)

Тужилаштво БиХ није добило рјешење из Уставног суда о евентуалном неизвршењу одлука у вези са Законом о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти у Републици Српској, а то је први услов да би Тужилаштво евентуално неког процесуирало, изјавио је главни тужилац БиХ Миланко Кајганић у интервју за наш политички магазин Печат.
Миланко Кајганић - Фото: РТРС
Миланко КајганићФото: РТРС

Кајганић је потврдио да су примили захтјев бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића о предузетим мјерама кривично-правне одговорности руководства Републике Српске у предметима књижења имовине, али да на њега још нису одговорили.

- Уставни суд је донио привремену мјеру и суспендовао примјену наведеног Закона док не одлучи у меритуму да ли је закон у складу са Уставом или није. Међутим, Уставни суд није забранио било коме било које активности и ако Уставни суд буде забранио, и ако донесе рјешење и достави Тужилаштву да је неком забранио одређене активности, и тај неко без обзира на такву мјеру се оглуши о одлуку Уставног суда, Тужилаштво ће реаговати и по службеној дужности, ако добије такво рјешење Уставног суда. До сада га нисмо добили - навео је Кајганић.

Политички магазин Печат можете погледати ОВДЈЕ