latinica  ћирилица
14/04/2023 |  12:50 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

Вучић: Подржаћемо сваки договор три народа у БиХ; Помоћ за још пет општина у Српској (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком данас у Београду разговарао о свим важним питањима која се тичу односа Србије и Српске.
Милорад Додик и Александар Вучић - Фото:
Милорад Додик и Александар ВучићФото:

Вучић је рекао да га је Додик упознао о стању и односима у БиХ, као и борби и покушајима Републике Српске да сачува своја права и обавезе из Дејтонског споразума.

- Дејтонски споразум је суштина функционисања БиХ, а тиме и Републике Српске и увијек ћемо подржати све што је договор три народа уз поштовање овог споразума - рекао је он.

Вучић је истакао да је разговарано о много конкретних ствари, најавивши заједничку сједница владе Србије и Републике Српске.

- Имаћемо приједлог закључака о изградњи два меморијална центра, једног у Доњој Градини, а другог у Београду. Коначно крећемо у реализацију - поручио је он.

Вучић је рекао да ће Србија издвојити помоћ за још пет општина у Републици Српској.

- Ми ћемо, осим неких општина које смо помагали у Републици Српској, али и на територији Федерације БиХ, додатно помоћи Гламочу, Дрвару, Петровцу и Грахову. Тим општинама додали смо и општине из Републике Српске - Соколац, Рудо, Вишеград, Невесиње и Билећу - рекао је предсједник Србије.

У Београду је данас одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са предсједником Србије Александром Вучићем.