latinica  ћирилица
17/04/2023 |  16:05 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

"Ослобађајућа пресуда за злочине на Казанима прање одговорности"

Предсједник сребреничке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је Срни да ослобађајућа пресуда Самиру Бејтићу за монструозне злочине на Казанима показује да ФБиХ чини све да "опере одговорност са свих који су окрвавили руке до лаката" убијајући Србе.
Бранимир Којић - Фото: СРНА
Бранимир КојићФото: СРНА

Којић је указао на то да се судски поступци свјесно и намјерно одуговлаче по 20 и више година.

- Спремни су да поступке одуже и по 20 година да би свједоци поумирали, да би промијенили исказе због притисака, а неки вјероватно и због новца - оцијенио је Којић.

Он је рекао да је свима јасно да је Кантонални суд у спрези са Уставним судом ФБиХ, те да је на врху свега Суд БиХ.

- И Суд БиХ се више пута ставио на страну муслимана, поготово када је ријеч о случајевима у којима су жртве Срби - подсјетио је Којић.

Он је додао да је очигледно да судови у БиХ не виде ништа спорно у томе што су Србима одрубљиване главе.

- У овом конкретном случају Бејтић је зарио нож у врат Ергину Николићу и за то је 2006. године осуђен на 14 и по година затвора, али судство у БиХ је и на овом случају показало да је све могуће како би се амнестирали злочинци који су убијали Србе - закључио је Којић.

Апелационо вијеће Врховног суда ФБиХ потврдило је пресуду Кантоналног суда у Сарајеву којом је Самир Бејтић ослобођен оптужби за ратни злочин над Србима на Казанима.