latinica  ћирилица
17/04/2023 |  19:32 ⇒ 18/04/2023 | 08:28 | Аутор: РТРС

Ђоковић ексклузивно за РТРС: Српска опен премашио сва моја очекивања (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, у ексклузивном разговору за нашу Телевизију, рекао је да му је велико задовољство што је након толико година поново у Бањалуци и Републици Српској, истакавши да је турнир Српска опен премашио сва његова очекивања.
Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Новак ЂоковићФото: РТРС

Он је навео да је сјајно дочекан у највећем граду Српске, поготово од најмлађих навијача.

- Искрен да будем надао сам се оваквом дочеку у Републици Српској, али некако се увијек изнова изненадим због срдачности и гостопримљивости људи на овом подручју. За мене као Србина и професионалног спортисту мислим да нема бољег мјеста за такмичење него што је Бањалука и Српска - рекао је свјетски тенисер број један.

Говоривши о утисцима новоизграђеног комплекса Националног тениског центра Српске, који је саграђен у рекордном року за нешто више од четири мјесеца, Ђоковић је рекао да је фасциниран сазнањем да је тако нешто уопште било могуће реализовати за тако кратко вријеме.

- Само људи који су радили на овом пројекту знају колико је било напорно и тешко постићи све рокове да данас имамо један овакав комплекс. Прије свега, мислим на Владу Републике Српске, Град Бањалуку, људе из Тениског савеза Републике Српске, али и многобројне раднике који су често радили и у три смјене, да би ми данас имали све ово што видимо, а то је врло тешко реализовати за само четири мјесеца, поготово у зимском периоду. Надам се да ће и лијепо вријеме да нас послужи, те да ћемо уживати у врхунском тенису у недјељи која је пред нама - нагласио је Ђоковић.

Упитан о амбицијама на турниру Српска опен, али и онима који слиједе након тога, Ђоковић је рекао да је у овом моменту, прије свега, фокусиран на тенис у Бањалуци и изразио наду како очекује да публика ужива и више од једног његовог меча у Граду на Врбасу.

- Сигуран сам да ћу уживати у сваком моменту проведеном на терену, прије свега због подршке и љубави коју добијам у посљедња 24 часа, откад сам допутовао. Надам се празнику тениса. Моје амбиције су увијек велике, али идемо корак по корак. Гледаћу да увијек живим у садашњем моменту и фокусирам се на што бољу игру - јасан је најбољи тенисер данашњице.