latinica  ћирилица
18/04/2023 |  12:14 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Нетфликс на УКЦ Српске снима документарни филм о свјетском хирургу (ФОТО)

Универзитетски клинички центар Републике Српске угостио је данас свјетског торакалног хирурга из Шпаније Дијега Гонзалеса Риваса који је извео сложене торакоскопске операције у овој здравственој установи.
Ђајић и Ривас - Фото: РТРС
Ђајић и РивасФото: РТРС

Током дводневног хируршког програма који је снимала екипа најпознатијег свјетског провајдера медијских услуга и продукцијска кућа Нетфликс, Ривас и љекари Клинике за торакалну хирургију, са доктором Марком Кантаром на челу, извели су четири хируршка захвата.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић изјавио је да су операционе сале у овој здравственој установи на свјетском нивоу у којима комплексне операције изводе свјетски грудни хирурзи.

- Поносан сам на оно што смо постигли на УКЦ-у, а то је свјетска медицина у Републици Српској. Хвала колегама из Шпаније и Русије који су нас посјетили - рекао је Ђајић на конференцији за новинаре.

Водећи грудни хирург Дијего Гонзалес Ривас изразио је задовољство што је по шести пут у посјети Републици Српској, Бањалуци и УКЦ-у.

Ривас је захвалио руководству и љекарима УКЦ-а који су организовали посјету и извођење изузетно компликованих операција.

Према његовим ријечима, екипа Нетфликса прави шест документараца о његовом раду у шест болница.

Торакални хирург - онколог из Онкоцентра Санкт Петербург Сабридин Нуралиев сматра да је УКЦ на врхунском нивоу, са специјализованом клиником која ради врхунску хирургију, са свјетском инфраструктруом у операционој сали.

Доктор на Клиници за торакалну хирургију УКЦ-а Марко Кантар поручио је да је Ривас пионир грудне хирургије.

Из УКЦ-а раније су саопштили да је циљ ове здравствене установе да има најнапреднију торакалну хирургију у региону, као и да се настави улагати у знање и вјештине медицинског кадра.