latinica  ћирилица
19/04/2023 |  14:26 ⇒ 18:30 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Ниједно слово Устава и Дејтонског споразума не предвиђа постојање тзв. "државне имовине БиХ"

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић нагласила је да не постоји слово Устава, нити Дејтонског споразума које предвиђа постојање тзв. "државне имовине БиХ".
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Упитана да прокоментарише заједничку изјаву коју су потписали чланови Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић, те лидери бошњачких странака, Цвијановићева је рекла Срни да одлука Уставног суда БиХ на коју се позивају потписници није никакав уставни основ, већ доказ да је у БиХ сасвим могуће да највиши правни и политички акт најфлагрантније урушавају они који су дужни да га штите.

Она је оцијенила да баш смијешно дјелује и њихова наводна посвећеност суверенитету БиХ, а истовремено мољакање страног фактора да се умијеша у њене унутрашње послове, кажњавајући оне који нису по вољи политичког Сарајева.

- Оно што је заправо антидејтонско и што више од двије деценије дестабилизује БиХ, нису политика Милорада Додика и Републике Српске, већ патетични покушаји бошњачких лидера да насиљем и галамом приграбе нешто што БиХ Уставом и Дејтонским споразумом не припада - истакла је Цвијановићева.

Указала је да је то сва суштина нефункционалности и политичке парализе коју ће БиХ, с обзиром на овакве изјаве, у блиској будућности веома тешко превазићи.