latinica  ћирилица
19/04/2023 |  14:38 | Аутор: СРНА

Стевандић: Трајно затворена врата за отимање имовине

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да су у Српској отворена врата за разговоре са бошњачким политичким представницима, али су им врата за отимање српске имовине трајно затворена.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Посљедњи је час да престанемо једни другима стављати клипове под точкове. Српска другима ништа не отима и не оспорава имовину и до њих је да ли ћемо живјети заједно и уважавати се или не - рекао је Стевандић Срни, реагујући на заједничку изјаву коју је потписало осам бошњачких политичких представника из Федерације БиХ.

Стевандић је подсјетио да Република Српска неће допустити да неко располаже њеном имовином и у њено име доноси одлуке.

- Република Српска ће сама доносити одлуке, које ће се најмање допасти онима који је не поштују, али ће бити у интересу народа и грађана. Давно смо рекли да је имовина црвена линија, а уколико хоће да нас угрозе - тиме ће угрозити опстанак БиХ - рекао је Стевандић.

Осам бошњачких политичких представника из ФБиХ потписало је данас заједничку изјаву о државној имовини у којој су навели да Тужилаштво БиХ и остали надлежни органи БиХ морају процесуирати одговорна лица која најављују да ће наставити књижење те имовине на Републику Српску. У изјави се тврди да "БиХ има искључиву надлежност" да уређује сва питања у вези са државном имовином.