latinica  ћирилица
19/04/2023 |  16:34 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Прекинуто засједање Представничког дома

Данашња сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ прекинута је одлуком проширеног колегијума, а датум одржавања нове биће накнадно објављен.
Представнички дом ПС БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом ПС БиХФото: РТРС

Посланици странака из Републике Српске напустили су сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ због чињенице да су бошњачке странке потписале заједничку изјаву која се тиче имовине Српске, те понашања предсједавајућег Представничког дома Дениса Звиздића на данашњој сједници.

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сања Вулић рекла је за РТРС да је Звиздић током дискусије прекидао посланика СНСД-а Милорада Којића, док је другим посланицима дозвољавао да му добацују и да га прекидају.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић указао је на то да се на данашњој сједници створила атмосфера напада на Дејтонски споразум и погрешног тумачења суверенитета.

- У оваквој ситуацији не желимо да учествујемо у наставку рада ове сједнице која је имала сасвим солидан и добар дневни ред - поручио је Радмановић.