latinica  ћирилица
19/04/2023 |  19:38 | Аутор: РТРС

Селак: Устав БиХ отклања све дилеме - имовина припада ентитетима

Предсједник Социјалистичке партије Српске, Горан Селак, рекао је да тзв. "изјава о имовини", коју су данас потписали политички представници из ФБиХ, представља повреду Устава БиХ, те их позвао на досљедно и стриктно поштовање Устава и дејтонског система у БиХ.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

- Данашња "изјава" бошњачких политичара је антиуставни политички акт, а парадокс представља чињеница да управо они оптужују представнике српског народа за повреде Устава и подривање Дејтонског споразума. Република Српска ће и даље инсистирати на стриктној примјени дејтонског Устава БиХ, те категорички одбацити сва екстензивна тумачења од стране бошњачке политичке елите, која за циљ имају пренос надлежности у области имовине на БиХ ниво - изјавио је лидер СПС-а.

Селак позива све политичке организације са сједиштем у Српској на национално јединство, јер Српска свима мора бити изнад свега, док на бошњачке колеге апелује да поштују Устав БиХ.

- Крајња интенција политичког Сарајева је нови покушај преноса надлежности, те књижење имовине на БиХ ниво. Изјаве бошњачких политичара како они "чувају оно што припада БиХ" представљају јефтин покушај обмане јавности, док свјесно превиђају члан III Устава БиХ који отклања све дилеме и јасно повлачи границу између надлежности БиХ и ентитета - поручио је Селак.