latinica  ћирилица
20/04/2023 |  07:44 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Станивуковић: Турнир у Бањалуци довео посјетиоце са свих страна свијета; Имамо најбољу организацију (ВИДЕО)

Турнир Српска опен довео је посјетиоце са свих страна свијета, а то позитивно утиче на туристичку понуду града, рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Како он истиче, број посјета званичном сајту Српска опен, те и осталим страницама града Бањалука је такође порастао.

- Имао сам вјеру и оптимизам, а и били смо спремни да претрпимо све критите. Могу да кажем да смо побиједили сопствени менталитет, ми смо велики народ - рекао је Станивуковић.

Додаје да је поносан што је све завршено на вријеме, упркос коментарима који су говорили другачије.

- Бањалука има најбољу организацију, вријеме нас служи, а оно што је важно уз нашег Новака Ђоковића, на овом турниру, имамо најпознатија тениска имена. Јуче су моји сарадници, најбољи студенати, најбољи спортисти, те вишечлане породице, којима смо намијенили карте, имали прилику да уживају у атмосфери игре. Трибине су биле препуне - каже Станивуковић.

Истиче да Република Српска и Бањалука заједно, крупним корацима иду ка напријед.

Када је ријеч о правилима која су била неопходна да се испуне за овај турнир, Станивуковић каже да су сви стандарди испуњени.

- АТП од вас тражи правила као што су на Ролан Гаросу. Ми смо све стандарде испунили и сада имамо компплекс који је спреман за све спортове, не само тенис. Многи су рекли да одавно нису видјели љепши амбијент - додаје Станивуковић, те наглашава да заједничким снагама сви "веслају" у правцу да се турнир у Бањалуци одржи и сљедеће године.

Истиче да га посебно радује, број људи на улицама, број језика који се говоре у Бањалуци, те попуњени смјештаји и остали капацитети. Додаје да га радује што су за Бањалуку чули сви.