latinica  ћирилица
20/04/2023 |  19:55 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Рамазански бајрам

Званичници Републике Српске упутили су свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ честитке поводом Рамазанског бајрама.
Палата Републике -
Палата Републике

Предсједник Републике Српске Милорад Додик пожелио је у честитки да један од највећих муслиманских празника буде на радост свим вјерницима и добронамјерним људима у духу узајамног поштовања, толеранције и уважавања индивидуалности.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић пожелио је вјерницима исламске вјероисповијести да празничне дане проведу у добром расположењу са породицом и пријатељима.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић пожелио је вјерницима да Рамазански бајрам прославе у миру, љубави и благостању. 

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, у којој је пожељела да празник опроста и духовног прочишћења буде надахнуће за међусобно поштовање, разумијевање и уважавање различитости, а у сваки дом унесе мир, срећу и благостање.

Муслимани у БиХ и широм свијета сутра дочекују Рамазански бајрам, којим се обиљежава крај рамазана, односно мјесеца поста.