latinica  ћирилица
20/04/2023 |  20:03 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Џумхур за РТРС: Задовољство је играти пред бањалучком публиком (ВИДЕО)

Дамир Џумхур, најбољи тенисер БиХ изборио је данас наступ у четвртфиналу Српска опена, након што је у другом колу побиједио Француза Ришара Гаскеа резултатом 2:1 (6:4, 1:6, 7:6).
Дамир Џумхур - Фото: РТРС
Дамир ЏумхурФото: РТРС

Џумхур је у ексклузивном разговору за РТРС захвалио на многобројним честиткама и подршци навијача током данашњег меча против славног француског тенисера.

- Обојица смо били уморни, али ја сам се на крају боље усредсредио на меч, подизао ниво игре како је сусрет одмицао и на крају дошао до побједе. Овакви двобоји носе велику драж, јер тенисерима дају вјетар у леђа и самопоуздање да још успјешније наставите такмичење у наредним мечевима - навео је најбољи бх. тенисер.

Он је истакао да му је бањалучки терен врло срећан, јер је прошле године играо финале Бањалука челенџера, а како је додао, врло успјешно и два меча у овогодишњем издању Српска опена.

- Подршка је била невјероватна. Овај мањи терен даје невјероватну енергију. Трибине су биле пуне. Лијепо је играти пред бањалучком публиком, која увијек препозна када треба да појача подршку и помогне тенисеру да дође до тријумфа - рекао је Џумхур.

Говорећи о наредном противнику у четвртфиналу, Русу Андреју Рубљову, Џумхур је истакао да ће играти против противника који је тренутно вјероватно у најбољој форми.

- Недавно је освојио Мастерс у Монте Карлу. Данас је показао да је са највишим амбицијама дошао у Бањалуку. Биће то за мене добар испит да видим гдје сам тренутно у односу на најбоље играче на свијету. Шансе за мене увијек постоје. Сматрам да могу играти са најквалитетнијима. Сигуран сам да ће бити одличан меч - увјерен је Џумхур.