latinica  ћирилица
21/04/2023 |  20:41 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Лајовић: Осјећао сам се моћно на свом сервису

Српски тенисер Душан Лајовић навео је на конференцији за медије да се данас осјећао моћно на свом сервису, што му је дало самопоуздање током меча, али и додао да не размишља о освајању трофеја јер прво мора да добије полуфинали сусрет.
Душан Лајовић - Конференција за медије - Фото: РТРС
Душан Лајовић - Конференција за медијеФото: РТРС

- Осјећао сам се конфорно на сервису, чак и на ритерну. Било је случајева када сам имао проблеме, али све у свему успио сам да у оскудним тренуцима будем јако миран, што се до сада у мојим мечевима није често дешавало - јасан је Лајовић.

Он је истакао да прије меча није размишљао о побједи, али је партија како је одмицала, дала му право да помисли да може нешто да уради против најбољрг тенисера свијета.

- Данас се то исплатило. Он није искористио већину брејк лопти. Са друге стране сам осјећао да се он не осјећа добро на терену, прије свега да га лакат мучи. Све то јесу ситнице, али су пресудне - истакао је Лајовић.

Лајовић се сутра у полуфиналу састаје са сународником Миомиром Кецмановићем, који је у четвртфиналном сусрету био успјешнији од Чеха Јиржија Лехечке са 2:0 (7:5, 6:0).