latinica  ћирилица
22/04/2023 |  13:11 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

Ђорђе Ђоковић: Ако Новак освоји Ролан Гарос, предложићу дочек у Бањалуци

Радимо на томе да се тениски турнир врати у Бањалуку и надамо се да ћемо у томе успјети, рекао је директор тениског турнира Српска опен Ђорђе Ђоковић на конференцији за новинаре.
Ђорђе Ђоковић - Фото: РТРС
Ђорђе ЂоковићФото: РТРС

Након огромне подршке коју је имао током боравка у Бањалуци, новинари су питали да ако освоји Ролан Гарос да дочек буде у граду на Врбасу.

-Зашто да не? Предложићу Новаку, могу само да замислим какав би то дочек био након ових сјајних дана. Сигурно је да он има још шта да покаже и не сумњам да ће освојити највише гренд слем титула - истакао је Ђорђе.

Нагласио је је да је бањалучка публика одлична, умије да подржи свог фаворита, али да награди и тенисера на другој страни мреже.

- Многи играчи су рекли да је ово једна од најбољих атмосфера у којој су играли - додао је Ђорђе Ђоковић.

Навео је да је Новак Ђоковић био видно нерасположен послије синоћњег пораза од Душана Лајовића у четвртфиналу Српска опена, те изразио наду да ће Новак остати још неко вријеме у Бањалуци.

Нагласио је да Новаков однос према навијачима у Бањалуци, којима је "све угађао", није негативно утицао на њега, већ напротив позитивно.

- Био је веома расположен у Бањалуци и пријала му је невјероватна подршка, а кад чујете хук са трибина човјек се најежи. Ја то не памтим. Сви Бањалучани и они који су дошли из региона и свијета показали су невјероватну љубав према Новаку, али вјерујем да ће остати да навијају и за остале тенисере, прије свих наших - рекао је Ђорђе Ђоковић.

Навео је да ће Бањалука и овај турнир бити одскочна даска за нове успјехе Новака Ђоковића.