latinica  ћирилица
22/04/2023 |  13:49 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Никола Пилић за РТРС: Српска опен - турнир свјетске класе (ВИДЕО)

Легендарни тенисер и тениски тренер Никола Пилић у ексклузивном разговору за нашу телевизију истакао је да је фасциниран изгледом Наационалног тениског центра у Бањалуци, који ће грађанима Српске служити за сва времена.
Никола Пилић - Фото: РТРС
Никола ПилићФото: РТРС

- Заиста бих свима честитао на изградњи једног импознантног комплекса какав је овај у Бањалуци. Ако имате на једном турниру велике свјетске класе попут Ђоковића и Рубљова, онда је то за Бањалуку нешто најбоље што се могло догодити - нагласио је Пилић.

Говоривши о јучерашњем мечу четвртфинала између сународника Новака Ђоковића и Душана Лајовића, Пилић је прије свега честитао Лајовићу, на, како је истакао, најбољој партији у каријери.

- Да су Ђоковићу дозволили да игра мастерсе у Мајамију и Индијан Велсу, он би сигурно био у другачијом форми. Овако када имате велику паузу између играња професионалних мечева, требате наступити на фва до три турнира, како би вратили жељену форму. Жао ми је што Новак данас не игра у полуфиналу јер сам сигуран да сви желе да гледају његове мечеве али у спорту никада немате сигурну гаранцију - јасан је славни тениски тренер.