latinica  ћирилица
22/04/2023 |  14:24 ⇒ 23/04/2023 | 07:09 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Српска није извор нестабилности, ФБиХ неуређена

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да би Федерацији БиХ било боље да гледа своја посла и да види на који ће начин уредити систем, те како ће се ослободити одређених баласта прошлости.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева је, реагујући на оптужбе бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића на рачун предсједника Српске Милорада Додика и пријетње ратом, истакла да у Сарајеву постоји фрустрација чињеницом да је ФБиХ неуређено друштво, док је Република Српска прилично уређено друштво и није никоме пријетња, нити је извор нестабилности.

Она је рекла да у ФБиХ живе у једном хаосу, настоје да дођу до формирања федералне владе, што им не полази за руком, а, према њеним сазнањима, оно што су успјели је да је Кристијан Шмит добио сагласност од својих ментора да интервенише и намјести им владу каква одговара Бећировићу и његовим коалиционим партнерима.

- Ту лежи стварна и стална фрустрација чињеницом да је ФБиХ неуређено друштво, а Српска прилично уређено друштво, да је код нас све једноставније, од тога како отворити фирму до тога како обезбиједити процес доношења одлука за важне ствари у оквиру наших институција. Њему је изгледа преостало изгледа да се понаша као лош аналитичар, лош коментатор или свезнајући наратор - изјавила је Цвијановићева.

Цвијановићева је нагласила да Република Српска није никоме пријетња, није никада били, нити ће бити извор нестабилности, нити је то Додик, нити било ко од званичних фигура које данас или годинама обављају важне функције.