latinica  ћирилица
23/04/2023 |  16:41 ⇒ 21:18 | Аутор: РТРС

Лајовић шампион Српска опена! (ФОТО/ВИДЕО)

Српски тенисер Душан Лајовић побједник је турнира Српска опена.
Душан Лајовић - Фото: РТРС
Душан ЛајовићФото: РТРС

Лајовић је у финалу савладао руског тенисера Андреја Рубљова у три сета. По сетовима је било 6:3, 4:6, 6:4. Меч је трајао два и по часа. 

Душан Лајовић

Лајовић је тако крунисао фантастичну седмицу у којој је избацио првог (Ђоковић), другог (Рубљов) и четвртог (Кецмановић) носиоца турнира. 

Финале Српска опен

Све вријеме гледали смо изванредан тенис достојан финала, препун преокрета, одличних поена, директних поена, фантастичних одбрана у дефанзиви, спашених брејк лопти, али и освојених брејк поена.

Први сет припао је Лајовићу, а узвратио је Рубљов у другом. Све вријеме тенис је био на изузетно виском нивоу, публика у Бањалуци заиста је уживала, а на трибинама централног стадиона било је око 6.000 гледалаца, и јошп неколико хиљада у тениском селу.

Лајовић је у Бањалуци освојио своју другу титулу, а из највећег града Републике Српске враћа се са 250 АТП бодова, и чеком од 85.605 евра. Од сутра српски ас биће 40. тенисер свијета, што значи да му је титула на Српска опену донијела скок од 30-ак позиција.

Рубљов и Лајовић

С друге стране, Рубљов није одбранио титулу, освојио је 150 АТП бодова, али изгубиће 250 које је освојио прошле године у Београду. Такође из Бањалуке носи чек у износу од 49.940 евра.