latinica  ћирилица
23/04/2023 |  21:40 ⇒ 24/04/2023 | 11:28 | Аутор: РТРС

Организатори саопштили колико посјетилаца је пратило Српска опен

На турниру Српска опен у Бањалуци било је око 70.000 посјетилаца, саопштили су организатори.
Српска опен - Фото: РТРС
Српска опенФото: РТРС

- Бројка од око 70.000 посјетилаца на турниру радује. Оборен је рекорд, а за то су заслужни навијачи. Подржали су турнир пуног срца - објављено је на сајту Српска опен.

Организатори су навели да су Бањалучани препознали добру намјеру организатора, а прије свега труд да се на турнир доведу највећа имена свјетског тениса, предвођена Новаком Ђоковићем.

- Зато и не чуди што су оборени рекорди у сваком сегменту Српска опена. Подршка са трибина играчима није мањкала и већ од првог дана љубитељи тениса били су уз сваког играча, док су они са мало мање среће да дођу до улазница, забаву потражили у навијачком селу - истакли су из Српска опена.

Српски тенисер Душан Лајовић освојио је титулу на турниру Српска опен у Бањалуци, побиједивши данас у финалу Руса Андреја Рубљова са 2:1, по сетовима 6:3, 4:6, 6:4.

Мечеви су играни на шљаци у новоизграђеном Националном тениском центру Тениског савеза Републике Српске у парку "Младен Стојановић".

На турниру, који се након двије узастопне године одржавања у Београду ове године преселио у Бањалуку, тениску елиту је предводио свјетски број један Новак Ђоковић, те троструки освајач грен слем турнира Станислас Вавринка.

У главном жријебу турнира били су, између осталих, Андреј Рубљов, Борна Ћорић, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Ласло Ђере, Филип Крајиновић и други.