latinica  ћирилица
24/04/2023 |  14:04 ⇒ 16:55 | Аутор: СРНА

Чабрић: Тениски турнир превазишао очекивања

Тениски турнир Српска опен оправдао је и превазишао очекивања, а оборени рекорди у посјети на мечевима говоре да домаћа публика воли спорт и да је уживала у квалитетном тенису протеклих седам дана, рекла је Срни министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић.
Селма Чабрић - Фото: СРНА
Селма ЧабрићФото: СРНА

Она је рекла да је, како је и најављивано, турнир одржан у складу да свјетским стандардима, на врхунском нивоу.

- Тенисери су уживали у различитим садржајима мимо терена, што је потврда и да смо добри домаћини и да ће, како су рекли, поново посјетити Бањалуку и Републику Српску - навела је Чабрићева.

Она је додала да је то потврда да су Министарство породице, омладине и спорта, Влада и све институције које су подржале овај спортски догађај препознале квалитет, потребу и тренутак да га организују и угосте врхуске тенисере, и најбољег међу њима Новака Ђоковића, те представе Бањалуку и Српску у најбољем свјетлу.

- Спортска јавност и сами учесници оцијенили су турнир са највећим оцјенама и вјерујем да ћемо и у будућности на нашим тениским теренима гледати врхунске тенисере, јер су и организатори потврдили да ће се потрудити да овај турнир постане традицоналан. Ми ћемо свакако бити ту да пружимо подршку и омогућимо да Српска опет буде свијетла тачка на тениској свјетској мапи - нагласила је Чабрићева.