latinica  ћирилица
25/04/2023 |  07:24 ⇒ 08:18 | Аутор: СРНА

Кадар ПДП-а била уздржана приликом гласања о Космету

Кадар ПДП-а и замјеник амбасадора БиХ у Стразбуру Тања Милашиновић Мартиновић била је уздржана приликом гласања у Савјету Европе о уласку самопроглашеног Косова у ову организацију, пише СРНА.
ЕУ застава - Фото: РТРС
ЕУ заставаФото: РТРС

Амбасадор Иван Орлић, кадар Жељка Комшића, био је одсутан, те је Мартиновићева умјесто њега присуствовала засједању и била уздржана, иако није било сагласности унутар институција БиХ у вези са гласањем о овом питању.

Мартиновићеву је као кадар ПДП-а на позицију замјеника амбасадора именовала Бисера Турковић. Раније је била амбасадор БиХ у Бечу и Лондону. За амбасадора у Лондону предложио је њен партијски колега, тадашњи члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Она је раније била именована и за отправника послова у Амбасади БиХ у Бриселу и то све као кадар ПДП-а, а не СНСД-а, што демантује наводе Бранислава Бореновића да је Мартиновићева кадар СНСД-а.

На јучерашњој ванредној сједници Комитета министара прихваћен је захтјев Приштине за чланство у Савјету Европе. Послије гласања делегације Србије напустила је сједницу.