latinica  ћирилица
28/04/2023 |  16:07 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Наше мало Дарији значи много; Учествујте и ви у хуманитарној акцији - За Дарију! (ВИДЕО)

Да Бањалука има снажне и јаке жене најбољи је доказ Дарија Карановић. Упркос свим животним недаћама са којима се носила, Дарија не скида осмијех, а вријеме је да јој покажемо да, иако је доказала да итекако може, своје битке не мора да бије више сама. Прикључимо се хуманитарној акцији и покажимо да смо људи.
За Дарију - хуманитарна акција - Фото: РТРС
За Дарију - хуманитарна акцијаФото: РТРС

Болест се први пут појавила прије пуних 15 година. Дарија, синоним снаге, како сад тако и те 2007. године изборила се и одбила и да помисли на одустајање и предају. Ипак, живот је имао друге планове, а њена борба била је далеко од готове.

- Након 13 година, 2020 јавља се други облик карцинома, кад ја губим глас. Прва, друга, трећа операција. Друго малигно обољење, губитак гласа, све тешке ситуације, мислиш да све завршава ту. Након годину дана долази трећа, хајмо рећи најгора и најагресивнија - прича Дарија.

Три мјесеца од ове тешке дијагнозе, Дарија се на кратко запитала како даље. Бескрајне терапије у Београду, мучних 96 часова прикована за кревет. Ипак, љубав према животу, Дарији је била звијезда водиља, а осмијех, који није губила ни у најтежим тренуцима, заштитни знак. Својим трновитим путем уздигнуте главе газила је сама.

- Ја сам можда доказивала себи да ја то све могу сама. Ја бих сјела у ауто, отишла у Београд, примила терапију и оног тренутка када се искључи браунила враћала се сама кући. То су јако велике мучнине, болови, али успјевала сам - додаје она.

Непоновљива! - овако је Тијана у једну ријеч ушушкала своју другарицу Дарију.

      View this post on Instagram

A post shared by Darija Karanovic (@darijakaranovic_)

- Она је особа која је мислила до сада да треба, не да може, ми сви знамо колико може, него да треба све да поднесе сама и она је то сама и радила. Она никада не би тражила помоћ да сад није буквално глава у питању и ја сам схватила да је она и овим апелом у ствари показала своју велику снагу јер њој изаћи из њене зоне да може све сама и затражити помоћ, за њу је изузетно битна и велика ствар, то најбоље знамо ми који је познајемо мало боље - каже Даријина другарица Тијана.

Велика дјела малог човјека свакодневно улијевају наду да још није изумрла категорија алтруизма и хуманости.

- На мојој друштвеној мрежи, јавила ми се суграђанка Биљана Шипка да донацију направи на свој начин прављењем слатких комадића чоколаде, попса и ових укусних залогаја. Ја сам се одазвала уз њу да будем управо ја ту са њом на штанду, јер је Биљана спријечена да може да буде читав дан. У служби хуманости, мала срца велике ствари чине! - истиче Јана Мичић.

А Дарија, она своју захвалност не крије.

- Највише бих се захвалила малом човјеку. Оном којем није било тешко да оде до банке и и уплати 5 марака. Тих 5 марака је за мене највеће које сам могла да добијем и не постоји захвалност, ријеч ни дјело којим бих ја могла да искажем све оно што осјећам - додаје Дарија.

Наше мало, за Дарију је читаво богатство.

      View this post on Instagram

A post shared by Darija Karanovic (@darijakaranovic_)

Бањалучка трка за нашу суграђанку Дарију Карановић одржаће се 29. априла у парку "Младен Стојановић" са почетком у 10 часова. Позивом на број 1414 донирате 1КМ за нашу суграђанку, број је активан до 30. априла.

Уплате можете да вршите на сљедеће жиро рачуне и након 30. априла.