latinica  ћирилица
03/05/2023 |  12:32 | Аутор: СРНА

Шошо: Неопходна квалитетна комуникација и препознавање проблема код дјеце

Социолог Биљана Милошевић Шошо изјавила је да данашња пуцњава у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду треба бити апел за појачање мјера заштите ученика, али и неопходност квалитетне комуникације и препознавања проблематичног понашања код дјеце.
МУП Србије - Фото: РТРС
МУП СрбијеФото: РТРС

Шошо је истакла да ће трагичан догађај у којем је малољетник у београдску основну школу ушао са оружјем и пуцао на наставнике и ученике, сигурно оставити трауматски траг на ђацима, који су свједочили овом крвавом пиру.

- Некада филмске сцене, а сада догађај у стварности, сигурно ће улити додатни страх и стрепњу од доживљене трауме. Ово нека буде апел за појачање мјера опрезности и заштите ученика - нагласила је Шошо.

Она је оцијенила да је несхватљиво да су се овакви немили догађаји почели дешавати у окружењу.

- Јасно нам је да чим се негдје нешто деси - можемо очекивати и код нас, нажалост. Важност квалитетне комуникације, препознавање жаришта проблематичног понашања још једном показује своју неопходност - сматра Шошо.

У пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду убијено је осморо дјеце и један радник обезбјеђења, саопштено је раније из МУП-а Србије.

Шесторо дјеце и један наставник те школе су рањени и тренутно збринути у Ургентном центру и Тиршовој.

Малољетник чији су иницијали К.К. /14/, који је извршио овај злочин, ученик је те школе и он је пронађен и ухапшен у дворишту школе.