latinica  ћирилица
03/05/2023 |  17:37 ⇒ 20:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Ашанин: Три оперисана пацијента добро, за једног ученика се чека дијагностика

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин, рекао је данас по подне Тањугу да су два ученика након операције потпуно пробуђена, а да се наставница у овом моменту буди и да су сви потпуно стабилни.
Хитна служба у Београду (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Хитна служба у Београду (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Како је навео, код четвртог пацијента који је оперисан, ученика који је примљен у доста лошем општем стању, у овом тренутку се ради додатна дијагностика.

- Два ученика су потпуно пробуђена, екстубирана, а наставница се полако буди и у овом моменту су потпуно стабилни. Што се тиче четвртог пацијента, то је ученик који је при само пријему био доста лошег општег стања. Ради се о комплексним повредама, простерелним повредама грудног коша, врата и кичме, а осим оперативног захвата, тражена је и додатна дијагностика која се сад спроводи. Видјећемо, надам се повољном исходу - рекао је Ашанин за Тањуг.

Он је оцијенио да је ситуација свакако много боља и да то охрабрује све ангажоване љекаре, али не жели да у најранијем постоперативном току даје прогнозе.

- У овом тренутку три пацијента на интензивној нези, они су сасвим добро, али немојте нас тјерати да говоримо у најранијем постоперативном току о неким прогнозама. Надам се да су изашли из непосредне виталне угрожености - рекао је Ашанин.

Ученица која је имала простерељну рану главе је оперисана од стране неурохирурга КЦ Србије, казао је Ашанин, наводећи да они урадили све што су могли и да ће сачекати даље прогнозе.