latinica  ћирилица
04/05/2023 |  08:14 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Стање повријеђених у пуцњави у школи - двоје и даље у критичном стању, петоро стабилно (ВИДЕО)

Осам ученика и радник обезбјеђења страдали су у пуцњави у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару. Шест ђака и наставница се са простријелним ранама налазе у Ургентном центру, односно на клиници у Тиршовој. Малољетни нападач и његови родитељи су приведени. Грађани су синоћ палили свијеће и полагали цвијеће испред школе, као и на Цветном тргу. И у другим градовима Србије одржан помен страдалима.
Хитна служба (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Хитна служба (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Вршилац дужности директора дјечје клинике у Тиршовој Синиша Дучић, изјавио је јутрос за РТРС да је дјевојчица, примљена након пуцњаве у основној школи "Владислав Рибникар", у критичном стању и витално угрожена.

- Два дјечака која су примљена су стабилно и за неколико дана се очекује да буду пуштени на кућно лијечење - додао је Дучић.

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је да је стање двоје ученика и наставнице, рањених у пуцњави у школи "Владислав Рибникар" и смјештених у Ургентни центар, много боље, да су стабилни и будни, а да је трећи ученик такође будан, али се његово стање и даље сматра критичним.

Повезане вијести:

Цијела Србија у жалости након пуцњаве на Врачару, грађани одају пошту страдалима

МСП Француске: Међу жртвама у Београду ученица француске националности

Патријарх позвао Београђане на помен страдалима послије вечерњег богослужења