latinica  ћирилица
04/05/2023 |  14:17 ⇒ 15:18 | Аутор: РТРС

Додик: Увести додатно обезбјеђење; Забранити телефоне у школама (ВИДЕО)

У наредном периоду настојаћемо да реализујемо низ мјера које ће помоћи у безбједности малољетника у школама, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, на конференцији за новинаре након ванредне сједнице Владе поводом јучерашње трагедије у београдској школи "Владислав Рибникар".
Милорад Додик -
Милорад Додик

- Васпитати дијете није само ствар школе. Школа га усмјерава, образује. Олако смо прихватили вриједности које долазе са Запада, а те вриједности не одражавају наше друштво у цијелини. Наше мјере дају резултате и оне су добре, али не до краја - истако је Додик.

Каже да ће веома брзо увести забрану ношења телефона у школе.

- Нема ту љутње родитеља, или било кога. Просвјетни радници раде тежак посао и ми их морамо подржати. Они морају бити веома цијењени у друштву. Ауторитет наставника, учитеља морамо да вратимо на ниво другог родитеља. Највећи успјех сваког родитеља јесте када иза себе остави цијењеног члана друштва, а не делинквента - навео је Додик.

Како он наводи, на ванредној сједници разговарано је о наредним корацима, да би могући трагичан догађај спријечили на нашој територији.

- Поводом нажалост, овог догађаја, разговарали смо шта можемо учинити, то је додатно обезбјеђење школских објеката. Ми смо развили систем контроле у оквиру образовних институција. Једнако тако, у наредних годину дана свака школа која нема ограду, биће ограђена - истиче Додик.

Каже, нове мјере ће ускоро бити уведене.