latinica  ћирилица
05/05/2023 |  06:58 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

УЖИВО - Масовном убици одређено полицијско задржавање до 48 часова (ФОТО/ВИДЕО)

Убица који је ноћас убио осам и ранио 14 особа ухапшен је у околини Крагујевца. Нападач је пуцао на мјештане више села у општини Младеновац из аутоматског наоружања.
МУП Србије - хапшење (фото: ТANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
МУП Србије - хапшење (фото: ТANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

18.51 - Више јавно тужилаштво у Смедереву саопштило је данас да је на основу до сада предузетих доказаних радњи и обавјештења прикупљених од грађана постоје основи сумње да је осумњичени У. Б, (рођен 11. 10. 2002. године), из Дубоне извршио кривична дјела тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и кривично дјело отмица.

 

18.20 - Починиоцу масовног убиства у Младеновцу У. Б. одређено је полицијско задржавање до 48 часова.

У том року У. Б. ће бити приведен у Више јавно тужилаштво у Смедереву на саслушање.

Поступак за злочин у Младеновцу ће радити Више јавно тужилаштво у Смедереву, пошто се прво убиство догодило у селу на њиховој територији надлежности.

Увиђај су ноћас радили заједно три замјеника јавног тужиоца из ВЈТ у Београду и више њих из ВЈТ Смедерево.

 

16.56 - Дописница РТС-а из Смедерева јавља да је осумњичени за масовну пуцњаву у Младеновцу доведен у Полицијску управу Смедерево.

Њега је претходно полиција одвела да преда оружје којим је починио злочин, преноси Спутњик.

15.24 - Полиција Србије је претресом викендице коју осумњичени користи у мјесту Шевшин, пронашла карабин са оптиком, пиштољ, сигнални пиштољ, два пригушивача, ловачки нож и друге дијелове оружја, 164 метка различитог калибра, 13 ловачких патрона, 12 чаура, четири сигнална метка и 25 комада карабинске муниције, објављено је на Фејсбук страници Министарства унутрашњих послова Србије.

Такође, приликом претреса куће и помоћног објекта у насељу Вињиште, полиција је пронашла четири ручне бомбе, више кутија са пиштољском муницијом, више комада пушчане муниције, оквир за пиштољ, два оквира највјероватније за аутоматску пушку, носач оптике, као и аутоматску пушку без фабричког броја.

 

 

15.19 - Чланови Владе Србије усвојили су мjере које је данас објавио предсjедник Републике Србије Александар Вучић, а које су предложене након злочина у Младеновцу.

13.20 - Не памтимо овакво вријеме од деведесетих. Два дјечака из Тиршове су пуштена кући, а дјевојчица је критично - каже министарка здравља Србије Даница Грујичић

11.10 - Предсједника Србије Александар Вучић рекао је да ће држава донијети нове мјере, а као прву је педложио да се у наредних шест мјесеци прими 1.200 нових полицајаца.

11.04 - Ово је напад на нашу цијелу земљу и сваки грађанин то осјећа, рекао је Александар Вучић предсједник Србије.

Предсједник Вучић изјавио је да ће Влада данас донијети закључак да се без процедура налаже МУП-у да припреми допуне и измене закона о оружју којим би се пооштрили услове за ношење кратког и ватреног оружја.

- За оне који не испуњавају обавезан откуп оружја. Сви људи који имају оружје, не причам о ловачком оружју, проћи ће ревизију. За нелегално држање оружја казне ћемо готово удвостручити. Извршићемо потпуно разоружање Србије -наводи Вучић.

10.36 - Министарство здравља Србије позвало је добровољне даваоце крви да дају драгоцјену течност, посебно грађане Смедерева гдје су, углавном, смјештени повријеђени у масакру у Младеновцу.

10.00 - МУП Србије објавио фотографију осумњиченог за масовно убиство након хапшења

Фото: МУП Србије

09.38 - Добрица Илић из села Мало Орашје код Младеновца, чији је унук, двадесетрогодишњак тешко повријеђен у пуцњави која се догодила ноћас у општини Младеновац, за РТРС прича како је масовни убица У. Б. пуцао на мјештане из ватреног оружја.

08.44 - Предсједник Републике Србије Александар Вучић и чланови Владе Републике Србије обратиће се данас јавности.

08.40 - МУП Србије: Ухапшен осумњичени за убиства 

08.13 - Ухапшен У. Б. недалеко од Крагујевца

08.05 - Новинарскe екипe РТС су од раног јутра на подручју Младеновца гдје се протекле ноћи догодила трагедија. Колега Игор Топаловић, новинар РТС из села Дубона извјештава јутрос и за нашу кућу.

07.29 - За масовно убиство код Младеновца осумњичен 21-годишњи младић

06.34 - Нападач био сам у возилу.

Како РТС незванично сазнаје, у возилу се налазио сам нападач. Током ноћи су се појавиле информације да су се у колима одакле је изашао нападач и започео крвави пир налазиле још двије особе.

      View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Репортер РТС-а је разговарао са мјештамина Дубоне. Једна старија особа која је кренула на пијацу у Београд му је рекла да је чула пуцњаву и да је цијелу ноћ провела са секиром у руци.

Друга мјештанка је изјавила за РТС да је чула пуцњаву, али да је помислила да је ријеч о ватромету.

06.20 - Оперисане особе у КБЦ "Драгиша Мишовић" животно угрожене, оперисани у смедеревској болници стабилно

Двије повријеђене особе старе 21 и 23 године смештене су у КБЦ Драгиша Мишовић су оперисане али и даље животно угрожене.

      View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

У смедеревску општу болницу "Свети Лука" током ноћи је примљено је десет особа, четири их је преминуло, три особе су траспортоване даље за Београд, а три су оперисане и налазе се у стабилном стању.

Како јавља репортер РТС-а, једна особа има прострелне ране стомака без повреда унутрашњих органа, друга је упуцана у поткољенице и налази се на одјељењу ортопедије, а трећа са вишеструким повредама органа и отовреним преломима, такође је стабилно.

Најмлађи преминуо био је 2008. годиште. Осморо рањених који су хоспитализовани у Ургентом центру су стабилно.