latinica  ћирилица
09/05/2023 |  09:22 ⇒ 12:26 | Аутор: sputniknews.com

Путин честитао Дан побједе: Цивилизација је данас поново на прекретници (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је становницима Русије Дан побједе, рекавши да се цивилизација данас поново налази на прекретници.
Путин (Фото: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL) -
Путин (Фото: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

- Данас се цивилизација поново налази на прекретници. Против наше отаџбине поново је покренут прави рат, али ми смо пружили отпор међународном тероризму па ћемо заштитити и грађане Донбаса, осигураћемо своју безбједност - рекао је руски лидер.

ЦИЈЕЛИ ГОВОР ПУТИНА:

Он је додао да за Русију нема непријатељских земаља и народа "ни на Западу ни на Истоку".

Фото: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Запад провоцира сукобе и преврате

Русија жели мирну и стабилну будућност, а свака идеологија супериорности по својој природи је одвратна, злочиначка и смртоносна.

- Међутим, западне глобалистичке елите и даље говоре о својој ексклузивности, завађају људе и дијеле друштво, изазивају крваве сукобе и преврате, сију мржњу, русофобију, агресивни национализам, уништавају и породичне и традиционалне вриједности које човјека чине човјеком - рекао је Путин.

И све то раде "како би наставили да диктирају, да намећу народима своју вољу, своја права, правила, а у суштини – систем пљачке и насиља".

- Изгледа да су заборавили до чега су довеле безумне тежње нациста свјетској доминацији, заборавили су ко је уништио то монструозно, тотално зло, ко је устао у одбрану своје родне земље и ко није жалио животе ради ослобођења народа Европе - поручио је Путин.

Кијев – монета за поткусуривање у рукама Запада

Он је додао да је Кијев постао талац државног удара и монета за поткусуривање у рукама Запада.

- Прекомјерне амбиције, охолост и осјећај да им је све дозвољено неизбјежно доводе до трагедија. Управо је то разлог катастрофе коју сада доживљава украјински народ. Он је постао талац државног преврата и на тој основи формираног злочиначког режима његових западних газда, постао је монета за поткусуривање у реализацији њихових сурових користољубивих планова - рекао је Путин на Паради Побједе.

Нема ничег јачег од нашег јединства

Путин је казао да су битке које одлучују о судбини земље увијек биле светиња, што је случај и данас.

- Вјерни смо завјетима предака, поносимо се учесницима специјалне војне операције, свима који се боре на првој линији фронта. Данас нема важнијег посла од ваше борбе, од вас зависи будућност наше државности и нашег народа. Наши херојски преци су доказали да нема ничег јачег од нашег јединства - рекао је Путин.

Путин је такође поручио да у свијету нема ничег јачег од јединства и љубави према домовини, каква је код грађана Русије.

- Поздрављам све који се боре за Русију на бојном пољу, који су данас на борбеном положају. У годинама Великог отаџбинског рата наши херојски преци су доказали да нема ничег јачег, моћнијег и поузданијег од нашег јединства. Нема у свијету ничег јачег од наше љубави према домовини. За Русију! За наше славне Оружане снаге! За Побједу! - поручио је руски предсједник.