latinica  ћирилица
11/05/2023 |  15:04 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Вишковић: Бећировићево дјеловање највише штети БиХ (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да дјеловање и поступци бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића највише штете БиХ.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Најбоље је не коментарисати његове изјаве и дјеловање, јер је он изгубљен у простору и времену. Бећировић ако је изабран као бошњачки члан Предсједништва, ваљда би требао да се потруди да направи нешто добро за грађане који живе у БиХ. Ако је биран у Предсједништво да би само опструисао пројекте, износио клевете и лажи на рачун некога, без кога не можете доносити одлуке у БиХ, онда је и сам против своје државе - каже Вишковић, коментаришући изјаву Бећировића да предсједник Републике Српске Милорад Додик мора, како је рекао, бити заустављен у антидејтонској и антиуставној политици и да се трансформисао из политичке у бјезбједносну пријетњу.

Вишковић је за Радио Републике Српске рекао да не разумије Бећировићево дјеловање ни као грађанин, ни као чаовјек.

- Зашто су лоши момци Република Српска и њени представници, баш они који желе да поштују Устав земље у којој живе. А наводно добри и кооперативни они, који руше Устав. Свагдје на свијету, они који руше устав, завршавају у затвору или би били санкционисани, овдје не - каже Вишковић.

Предсједник Владе Српске истакао је да Република Српска посљедњих, скоро 20 година, упорно понавља да се мора вратити уставно уређење БиХ, ако се, како каже, желе добри односи.